praia de luz

Att lära av andra expats

Tänk vad bra att andra har gjort en liknande resa innan oss, så vi kan lära av dem!

Svenskt par som bor i Praia de Luz

Jag (Anna) har följt bloggen På Vift ett tag, Cathinka bor i Praia de Luz i Algarve sedan ett par år tillbaka tillsammans med sin man Martin. Båda två har hjälpt oss med input av alla de möjliga slag under en lång tid och när vi kom till Algarve möttes vi för första gången. Bloggen är verkligen väl värd att följa, hennes bilder är ljuvliga!

En riktigt skön eftermiddag i deras trädgård med samtal kring valet att lämna Sverige. Hur deras process var och hur vår ser ut, hittills. Det var svårt att slita sig, men innan mörkret kom (vilket kommer snabbt här) hann vi hem till campingen.

Förra lördagen gick vi en skön långpromenad tillsammans som vi avslutade med ruskigt god lunch inne i stan. De delar med sig av sina kontakter och erfarenheter, så fantastiskt generösa och dessutom underbart trevliga!

Ser fram emot många fler fikastunder och aktiviteter tillsammans!

Bruschetta utan bröd (fanns inte glutenfritt bröd) – den servitören undrade nog, men fick ju nåt att berätta för sina vänner 🙂

Ett amerikanskt par som bott i Portugal i 8 år

Via föreningen Expats Portugal har vi fått kontakt med ett amerikanskt par som just nu bor i husbil i jakten på en ny fastighet. De har redan gjort två (eller var det tre) fastighetsaffärer här i landet och de har massor att berätta och lära oss.

De bor på samma camping som oss och vi har träffats några gånger och det känns fantastiskt att kunna lära av dem, av deras misstag och deras erfarenheter. Dessutom är de sugna på att kanske flytta till Sverige och vi svarar väldigt gärna på frågor. Beskrev till exempel vad nötkött var och att det inte alls hade med nötter att göra. Vilket de tyckte var väldigt roligt.

Våra åsikter och värderingar skiljer sig ganska kraftigt, men självfallet kan vi ha respektfulla och givande samtal ändå. Något som vi fick veta inte skulle funkat lika bra i USA.

Föregående

Algarve är inte struket från listan

Nästa

Står still och väntar

9 kommentarer

 1. Det var verkligen trevligt att ses även i den verkliga världen! Önskar er all lycka till i ert sökande och ser fram emot många långa samtal om livet.

 2. Eva Haraldsson

  Så härlgt att ni hela tiden försöker att hitta något som skall passa er. Det finns ju ett ordspråk som säger. Den som söker skola finns. Lycka till i ert sökande🤗

 3. P.O

  På vift äe en fin blogg

   • Bra att ni har svart text. ”På vift” förstår tydligen inte att man skall ha svart text. Det bli för liten kontrast i telefonen man slutar att läsa.
    Mer fakta om Portugal är alltid kntressant.
    Anders NL Arlborg

 4. JA, vilken fantastisk värld vi kan få om alla delade med sig från hjärtat. Utan att döma andras val och väg. Sharing is Caring!
  Nu ska jag följa ”på vift” också, tack för tips och ha en underbar dag;)
  //Feelgoodtanten

  • Ja så tycker vi oxå, att dela med sig utan att göra det för att tjäna pengar i alla sammanhang är något vi tilltalas av och själva även vill göra. Detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

Translate »